Wednesday, October 26, 2011

Assalamualaikum,
Agak lama juga tak update blog ni.Semalam adalah hari yang agak meletihkan. Pagi-pagi lagi dah bertolak ke UPM ..berjanji dengan anak yg belajar disana untuk buat pasport antarabangsa.Sampai di UPM pukul 8.00 pagi terus ke Serdang,mencari kedai gambar untuk bergambar pasport.Round2 banyak kedai masih tutup then we decided terus jelah ke Putrajaya..to save time.
Sampai di Putrajaya ,,biasalah kalau tak tawaf 3 atau 4 kali tak sah ..baru jumpa pejabat imegresen yang terletak di Persint 3 Sampai di pejabat Imegresen..bertanyalah kepada pak gad mana tempat nak buat pasport..."buat pasport dah bertukar ke Persint 15 ya..nah ini petanya" Haishh..kena pergi ke Persint 15 la pulak.
Sekali lagi tersesat2 nak ke situ..dah ku katakan tadi kalau pergi putrajaya..kalau tak sesat tu bukan putrajaya namanya hehe..
Senang aje prosedure buat pasport ni.
  1. .Bawa 2  keping gambar pasport
  2. 1 salinan kad pengenalan
  3. kalau anak bawah 18 tahun ,1 salinan surat beranak + 1 salinan kad pengenalan ibu atau bapa
  4. ukuran tinggi
  5. isi borang permohonan lekatkan 2 keping gambar tadi + fotostat ic
  6. tunggu dipanggil.
  7. proses
  8. tunggu dipanggil untuk bayaran  2 tahun RM100,5 tahun RM300
  9. Lepas bayar tunggu 1 jam untuk serahan...akan dipanggil,
  10. Pasport dah siap.
  11. klik
Oleh kerana kami tak ambil gambar lagi,,kenalah ambil gambar kat kedai yang mmg dah ade disitu..mak aiii
cekik lehernya..4 keping gambar paspot RM 15 ringgit..compared kalau kat kedai gambar dalam 8 keping baru RM12..4 orang RM60 huhu..nak cepat punya pasal bayar ajelah..tangkap gambar pun dalam keadaan tak bersedia..sbb itu bukan kedai gambar ,cuma kiosk jual jajan2 and at the same time ade perkhidmatan tangkap gambar paspot.
Budak yg jaga kiosk tu pun tak menang tangan..mana nak layan org beli,orang nak fotostat..nak tangkap gambar lagi...mujur budaknya cool aje!

Well..semua orang dah ade pasport,,cuma anak yang kat SBPI Gombak saje yang belum buat lagi coz dia ddk asrama..maybe hari khamis ni nak buat untuk dia pulak.kenapa baru nak buat pasport sekarang?sebenarnya sy ni bukan orang yang rajin no berjalan..sbb sy lebih suka ddk dirumah bila cuti ..dengan anak2 yang semua ddk diasrama sebelum ni...my weekend selalunya mmg on the road..then bila ade cuti2  i'd rather be on the bed dari travel kesana sini.. letihh..

Sekarang keadaan agak lega..masing2 dah masuk U...yang form 3 tunggu PMR..and the youngest tu.. hikmah yang Allah SWT bagi kat sy..kalau tak ada budak kecik tu sure my life is dull and boring..melayan karenah budak kecik ni walau mencabar tapi it makes my days alive..
I am very close to all my kids..make them as friend..and fulfill their needs..and hopefully they are also not dissapointing me..

Sentiasa mendoakan anak2 menjadi insan positif..mengharungi alam menuju kedewasaan pasti akan menempuh pelbagai cabaran dan kesilapan..itulah pelajaran yang tdk dapat dijual beli..and that is a normal phase of life.



                                 YEAYYY... pasport antara bangsa dah siap.. jom jalan2..


                                                                           HAHA..muka selenge...





                                                                         




                                                                       

BANK SOALAN

visual dictionary for mathematics

visual dictionary for mathematics
Dictionary ini akan menerangkan secara visual tentang perkataan2 matematik..ini akan membolehkan pelajar atau guru atau sesiapa saja lebih faham tentang perkataan itu..any mathematic term that you want to understand more ..you can gain it from this visual dictionary.....MEMANG BEST....!!!
Dear students ,enjoy the exercises...start your revision now......I will upload more exercises on mathematics and add maths in future.. Strive hard to get A1 ...good luck! Utk enlarge klik petak empatsegi kanan sekali. from:Pn Rahmah

ANSWERING TECHNIC ON ADD MATHS

GUIDLINES ON ADDMATHS...nota ini sgt berguna kepada pelajar..boleh upload atau print terus!

Read this document on Scribd: fORMAT